Andreia Bove

European Art Gallery va invita in perioada sa vizionati expozitia online a artistului Andreia Bove

Nascuta in 1935 la Bucuresti, Romania, cu numele de familie Nastasescu. Dupa terminarea liceului, urmeaza Facultatea de Teatru I.L.Caragiale, cu diploma in Arta Dramatica.
Timp de opt ani joaca pe scena teatrelor din Craiova, Galati si Bucuresti, avand  totodata si o activitate sustinuta in Radio si Televiziune. Concomitent, realizeaza costumele pentru trei piese de teatru. Primeste, in acelasi interval, “Premiul Tinerilor Actori”.
Demisioneaza din Teatru la intalnirea cu sotul sau Pietro Bove, italian de origine napoletana. Urmeaza o perioada de calatorii instructive.
Timp de trei ani invata si se familiarizeaza cu sculptura in Atelierul din Pangratti al cunoscutei sculptorite Zoe Baicoianu, o prietena a familiei, avand norocul deasemeni de a beneficia de indrumarea spirituala si artistica a Prof. Ionel Jianou de la Paris.
In 1980 deschide un Atelier propriu la Walchwil (Elvetia). Urmeaza cursuri de specializare in ceramica, sculptura in piatra, sticla (fusing) si mozaic.
Are prima expozitie in 1983 la Gstaad (Elvetia), impreuna cu pictorul roman Sorin Ionescu.
Urmeaza o serie neintrerupta de expozitii colective si personale, participari la Simpozioane si targuri internationale.
Andreia Bove Nastasescu lucreaza in prezent in cinci materiale, atat sculptura mica cat si monumentala, iar operele sale se gasesc in colectii private si publice in Elvetia, Italia, Franta, Spania, Canada, America, Belgia, Olanda, Austria si Romania.
Isi imparte timpul intre domiciliile din Walchwil, CH si Bucuresti, Romania, avand in continuare Atelierul principal de creatie in Walchwil.

Galerie Foto