Cum s-a dovedit un șemineu aliatul cel mai bun al unui angajator

Se dă următoarea configurație: o firmă de IT, acționariat străin, proiecte în derulare și, nu în ultimul rând, nevoia de oameni. De oameni potriviți, ca să fim bine înțeleși.
Se dă apoi următorul clișeu: procedură de angajare, participanți la interviu, oameni mai mult sau mai puțin potriviți jobului.

Cum am reușit să angajăm un senior? Cu șemineul!

Făcând parte din echipa de recrutare, am asistat la discuțiile de angajare. Un senior în prim plan. După câteva ore de discuții, omul a insistat pe faptul că a fost atras vizual de șemineul nostru, un accesoriu pe care-l folosim în sala de ședințe atunci când vin diverși externi. Pentru o mai bună impresie. Revenind, omul nostru a fost impresionat de faptul că aveam în firmă un șemineu. I-am explicat că e un model de șemineu pe gaze care nu necesită alimentare periodică cu lemne și care definește o atmosferă caldă atunci când se reunesc echipele de management.
semineu gaze - exclusivdesign.roOmul nostru, seniorul IT a acceptat jobul afirmând că a luat decizia aceasta deoarece a fost impresionat de detalii. Și mai ales de faptul că firma a investit într-un șemineu care să permită o relaxare vizuală și auditivă într-un mediu de lucru.
Nu vreau să insist pe aspectele tehnice ale unui interviu însă aș crede că un mic amănunt, așa cum poate fi un șemineu pe gaze, poate determina un bun profesionist să aplice pentru mediul care a făcut o asemenea investiție. Atenția acordată micilor detalii într-o companie determină oamenii valoroși să se orienteze către acestea, mediul de lucru fiind spațiul în care acel angajat își petrece poate cea mai mare parte dintr-o zi.
Și da, un șemineu pe gaze, un accesoriu des utilizat în casele celor înstăriți poate da o tentă de familiaritate într-un mediu de business, făcând mai relaxantă munca de programator.