Expertiză

Restaurare

obiecte de artă

Restaurarea operelor de artă este un domeniu vast care include o multitudine de tehnici (ulei, tempera, guasa, acrilic, etc.), executate pe diferite tipuri de suporturi: pânză, lemn, metal, perete, sticlă si hârtie, iar fiecare intervenție se raportează si diferă de categoria operei de arta.

Restaurarea tablourilor este tradițional considerată ca o disciplină relevantă în domeniul artei, restauratorul fiind adeseori asimilat cu un artist.

În cursul istoriei intervențiile pe operele de arta au dus la modificarea calității estetice si fizice a valorii obiectului, ori restaurarea înseamnă aducerea operei la aspectul inițial.

Domeniul restaurării include de asemenea si conservarea operei, munca restauratorului nelimitându-se doar la intervenția directa asupra operei de artă, el trebuie de asemenea să cunoască, să evalueze și să ia în considerare toți partenerii care să contribuie la prezervarea operei.

Restaurarea si conservarea trebuie abordata in relație cu factorii care au provocat degradarea operei de arta.

Restaurarea unui mobilier de artă înseamnă a-i da viața aducându-l la forma originală păstrând in același timp patina primită de-a lungul timpului. O restaurare proasta cu o curățire foarte zelos executată de restauratori neexperimentați înseamnă comiterea unui act criminal si distrugerea operei de artă.

Dacă sunteți interesați de serviciul de restaurare vă rugăm sa ne contactați.

Expertiză

operă de artă

Expertiza de artă conține următoarele etape:

– Justificarea autenticității prin comparația cu alte lucrări ale aceluiași artist;

– Documentarea si restaurarea istoricului obiectului de artă, precum și stabilirea provenienței;

– Analiza grafologică a semnăturii;

– Studiul cu aparate de specialitate a pigmenților folosiți, a suportului și a manierei;

– Comparație cu alți artiști din aceeași perioadă artistică;

– Prezentarea concluziilor într-un dosar complet de expertiză.

Scurt Istoric

Cu un istoric de aproximativ 30 de ani pe piața artei, începând cu anul 1992, cu prima galerie deschisă la București am decis ca proiectul nostru să ajungă înapoi la rădăcinile noastre Ardelenești, în capitala Transilvaniei, mai exact la Cluj Napoca. Va invităm în noua noastră galerie care se concentrează în jurul picturii clasice europene începând cu secolul 17 până la începutul secolului 20. Va propunem spre achiziție o serie de picturi de calitate aparținând școlilor importante de pictură europeană.

ECHIPA

Cristian Covaci

Născut în 5 septembrie 1982, Baia Mare

Urmează cursuri de expertiză și autentificare operă de artă la Transylvania Heritage University unde îi are ca profesori pe: Drs. Jan de Maere, Dr.Maximiliaan Martens, Prof. Dr. Claus Grimm, Sir. George Gordon, Prof. Gary Schwartz. (2009-2010)